تولید میگو
مازندران یکی از استانهای پیشتاز و نامی در زمینه تولید آبزیان است و انواع ماهیان استخوانی همچون سفید، آزاد، کپور، کفال، قزلآلا و … به مازندران در بازار ایران و حتی سایر کشور ها صادر میشود. در حال حاضر هزاران مزرعه پرورش انواع آبزیان در مازندران فعال هستند.
مطرحترین محصول شیلات مازندران خاویار تولیدی این استان است.
مجموعه خزر آبزی گستان یکی از مجموعه های هلدینگ پرآرا بوده و از اولین تولی کننده های میگو در سواحل دریای خزر بوده است.
خواص میگو :
• میگو کمکالری
•منبع از پروتئین
• سرشار از سلنیوم است.
• ضد فشارخون و آلزایمر و کم خونی است.
منبع پروتئین و کلسترول خوبدستورالعملهای رژیمی فعلی مربوط به USDA امگا 3 فراوانی که در میگو وجود دارد و باعث میشود مصرف هفتگی آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران پیری جلوگیری کند. برای لاغری، کاهش کلسترول و جلوگیری از انواع سرطان، بیشتر رژیم های کم چرب موثر بوده است.
مضرات مصرف میگو
از آنجایی که ماهی و میگو جزء مواد غذایی حساسیتزا (آلرژی) هستند، مصرف آنها در کسانی که سابقه و استعداد ابتلا به آلرژی یا حساسیت غذایی دارد. باید طبق نظر پزشک و متخصص تغذیه و با احتیاط شو و همچنین پیشنهاد شده این افراد برای آگاهی بیشتر از علایم و نشانههای آلرژی غذایی، با متخصص مربوطه مشورت کنند.
میگو دارای موادی به نام پورین بوده که میتوانند در بدن به اسید اوریک تبدیل گردد. تجمع بیش از حد پورینها و اسیداوریک نیز در بدن موجب تشدید عوارض بیماریهایی مثل نقرس و سنگ کلیه میشود. به همین دلیل بهتر است بیماران کلیوی یا مبتلایان به نقرس، مصرف میگو را محدود نمایند یا از مصرف آن خودداری کنند.سعی کنید میگو در ماه زیاد مصرف نکنید.
تولید مثل
نحوهٔ تولیدمثل در گونههای مختلف میگوها میتواند متفاوت باشد. برخی از آنها اسپرم و تخمک را در آب رهاسازی میکنند و نوزادان به صورت آزاد و در آب تشکیل میشوند. در برخی از میگوها مانند میگوی گیلاسی یا میگوهای دماغ قرمز جنس ماده پس از جفتگیری، تخمها را زیر شکم خود نگهداری کرده و پس از مدتی نوزادان را در آب رها میکند.
جنس ماده میگوی آب شیرین کاردینال میتواند با نرهای متعددی جفتگیری کرده و اسپرم آنها را در بدن خود ذخیره میکند. مدتی بعد نوزادان را رها کند و از این طریق باعث افزایش تنوع ژنتیکی در جمعیت میگوها شود.